Borotválkozás

 2014.04.10. 17:52

Srácok!

Ebben a posztunkban most nektek kedvezünk és leírjuk, hogy hogyan tudtok egy sima és puha arcfelületet elérni, ami után a csajok biztosan odaáig lesznek! ;)

A borotválkozásnak két fajtája van: a száraz és a nedves borotválkozás. Mi utóbbit ajánljuk Nektek, ugyanis ezzel elkerülitek annak veszélyét, hogy megvágjátok magatokat és sebes legyen az arcotok!

Tippek a nedves borotválkozáshoz:

  • Annak érdekében, hogy az arcotokon minél könyebben el tudjátok távolítani a nem kívánt szőrszálakat, szükséges, hogy még a borotválkozás megkezdése előtt puhítsátok meg az arcotokat. Ezt úgy tudjátok leghatásosabban elérni, ha  3-6 percig egy forró vízbe áztatott törölközőt hagytok az arcotokon.
  • A borotválkozás egyik nagy találmánya a borotvahab, ezt minden alkalommal használjátok!
    Tudtátok, hogy a borotvahaboknak több jótékony hatása is van? Megpuhítják a szárszálakat a bennük lévő víz segítségével illetve nagy mennyiségű olajat is tartalmaznak, ezzel segítve elő a borotva könnyebb csúszását az arcon. Ezeknek köszönhetően kisebb lesz annak esélye, hogy megvágjátok magatokat.
  • A borotvakrémet egy pamacs segítségével könnyebben fel tudjátok vinni az adott bőrfelületre, ezért ajánlott ennek használata! A pamacsot a használata előtt 1-2 percig tegyétek forró vízbe, hogy meglágyuljanak a benne lévő szálak!
  • Azoknak, akik épp körszakállat vagy bajszot növesztenek, ajánlott a nem borotválandó területet is bekenniük, mert így puha és kellemes tapintású lesz az, illetve a szőrszálakhoz tapadt szennyeződésektől is megszabadítanak.
  • A borotválkozást mindig a szőrnövekedésnek megfelelő irányban végezzétek! Ha teljesen sima és puha arcot szeretnétek, akkor ismét kenjétek be a bőrfelületet és most az ellentétes irányban hajtsátok végre az előző folyamatot!
  • Borotválkozás után fontos, hogy hideg vízzel öblítsétek le a bőrötöket, majd papírtörlővel vagy egy tiszta törölközővel itassátok fel a rajta lévő vizet. Sose dörzsöljétek meg utána az arcotok, mert ez irritációhoz vezethet!
  • Végezetül használjatok arcszeszt vagy arcbalzsamot, ami megnyugtatja a bőrötöket.

 

Borotva, de melyik?

Manapság már nagyon sokféle borotva közül válogathattok, természetesen mindenki másik márkára esküszik. Mi azt a tippet adnánk nektek, hogy a több pengével rendelkezőt válasszátok, ezekkel ugyanis kevesebb lesz az irritáció és a borotválkozás is egyszerűbb. Ha már kezdenek életlenek lenni a pengék, akkor egyből váltsatok, és egy új borotvát kezdjetek el használni, így elkerülitek az esetleges sérüléseket.

Borotválkozásra ne sajnáljátok az időt srácok, bár a borosta is jól néz ki, de higgyétek el Nekünk, a lányok sokkal szívesebben adnak egy puha és sima arcbőrre puszit, mint egy szúrós és durva tapintásúra ;)

Üdv: Juci és Petra

 

Címkék: borotva borotválkozás férfi szépségápolás

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegpraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr276011521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mogorva 2014.04.11. 16:14:35

Csajok, ez extracuki - szupcsi lett :D

Csak kár, hogy fogalmatok nincs arról, hogy kell egy picit masszívabb borostát - nyúzás-kínzás-későbbi kipattogás nélkül leborotválni.
Az interneten is fellelhető okosságokat általában felejtsétek el, inkább ajánljátok a pamacs és penge blogot - pamacsespenge.blog.hu/ - ott a férfiaknak szóló, számunkra érthető módon van leírva, amit tudnunk kell ;)

Ha reflektálhatok pár mondatban :

Nektek jó a sokpengés csillivilli, nekünk egyik sem tud olyan simaságot, mint a klasszikus cserélhető pengés, vagy a borotvakés, az a ti kezetekbe nem való, mert csonkolni fogjátok magatok itt-ott.

Az arcszesz ellenség, ha mindenáron valamit, akkor legfeljebb balzsamot, de inkább semmit.

Aki a szőr növekedésével ellentétesen borotválja az arcát, ne csodálkozzon, ha kipattog, és úgy fog kinézni, mintha képen lőtték volna csőszpuskával. Tapasztalat.

A borotvahabok, gélek pont rohadtul nem puhítják az arcszőrt, és lehet normálisan pamacsolni a gélt sem. A pamaccsal a borotvakrémet, vagy a borotvaszappant felhabozva lehet jól felkenni. Na az ráadásul TÉNYLEG puhítja a szőrt, és felemeli az arcbőrről a szőrszálakat, mert valójában arra való.

Ha már borotvaszappan, a mannaszappan féle felejtős, sok mindenre jó, de arra nem amire ajánlják.

Ja, és nem tudom, honnan szedtétek ezt a sok épületes hülyeséget, de jobb, ha inkább senkinek sem ajánlgatjátok így ebben a formában.

ÉS még egyszer, pamacs és penge blog, orcakönyvön a borotválkozás jóbarát oldal, és sok valóban jó és hasznos oldal van még a neten, csak keresni kell. De ez nektek most nem jött össze.

Nash vs. Keynes 2014.04.11. 17:46:42

@mogorva: Túl mogorva vagy öreg. Azért általánosságban jók ezek a tanácsok, nem mindenkinek van drótkefe jellegű hidegháborús arcszőrzete. A lényeg meg amúgy is az volt, hogy egy ápolt sima arc evolúciós előny biztosít :)

3.141592 2014.04.11. 20:39:03

Na persze, majd biztos feloraig fogom magam kenegetni, aztatni, meg puhitani.
Fogom az elektromos borotvat, es a szakal vago reszevel, 3 perc alatt levagom a folosleges szort, amilyen rovidre azzal lehet es annyi. Egy hetre letudva a borotvalkozas.

Jazo 2014.04.11. 21:58:49

Korábban borotvahabbal és cserélhető fejű borotvával borotválkoztam. Sajna az én bőröm az ami mindig kipirosodik már ettől is, nem beszélve ha még after shave-t is használok (használnék) utána. Ami nekem bejött: A 2-3 pengés borotvák szuperek, de a 4 pengés viszont már rosszabb. (eldugul már egy lehúzás közepén is), Borotválkozás után hideg vízzel próbáltam a pórusokat bezárni, hogy kevesebb legyen az irritáció, illetve áttértem after shave balzsamra. Valamennyit segített, de egy jó ideje viszont villanyborotvát használok szárazon hab nélkül és persze ez messze nem eredményez olyan sima arcot, de nincs semmi irritáció. Az after shave-nél továbbra is a balzsam ami bejött.

Az én esetemben:
"hagyományos" borotválkozás:
+ teljesen sima bőr
- nagyon macerás, sokáig tart
- bőrpirosodás, irritáció
- gyakran begyulladhat az arc valami kosz miatt, még akkor is ha előtte arcot mosok, forró vízzel mosom a pengéket, utána is arcot mosok
- drága

villanyborotva:
+ nincs irritáció
+ egyszerűbb, gyorsabb
+ olcsóbb (még drága villanyborotva esetén is)
- nem eredményez olyan sima bőrt, mint a hagyományos módszer

mogorva 2015.02.27. 10:17:53

@Nash vs. Keynes:
Ja, végülis az én anyámat, mert szóvá mertem tenni, hogy hülyeségeket ajánlott a cikk írója.
Nem vagyok mogorva egyébként, de azt sem nyelem le, hogy lehurrogjanak amikor igazam van.
Ha még személyeskedik is valaki mellé, akkor főleg feszült leszek.
Hidegháborús a nénikéd, te meg ostoba gyerek vagy. Öreg lennék a 40 évemmel? Minnyá rámszakad a plafon...! Húúúúilyenkormivan...? Leöregezett egy tinipicsa... Jajjmostmilesz...?
Tudod ennek a kornak az az előnye, hogy naponta tudok olyat, amilyet a tizenhuszonévesek egy hét alatt sem hoznak össze ;) Ráadásul kurvára leszarom, hogy ki-mit gondol.
Ja, mert egy öntörvényű vadmotoros is vagyok, többek között Színművészetis diplomával :D
Vigyázz a művelt és intelligens emberrel, nála senki sem tud tahóbunkóbb lenni, és megalázóbban elhajtani a halál faxára ;)
De ha tanulni vágynál a témában, anatómiai értekezést is tarthatok a szőrzetről.

pikacsu (törölt) 2015.02.27. 15:32:27

@mogorva: "Vigyázz a művelt és intelligens emberrel, nála senki sem tud tahóbunkóbb lenni, és megalázóbban elhajtani a halál faxára ;)"

Nash szerencsés, hogy nálad ez nem áll fenn.. :)

Petra és Judit 2015.02.27. 17:43:56

Kedves Mogorva!
Ezzel a stílussal csak saját magadat minősíted. Egy művelt és intelligens ember, (amilyennek te gondolod magad) nem írna ilyen stílusban sehova sem :)
Ha téged valóban nem érdekel, hogy ki mit gondol, akkor miért írsz egy év után is még ehhez a poszthoz? Sajnáljuk ha lelki világodat ennyire felzaklatta az írás, hogy még egy év után se tetted túl magad ezen. Reméljük lassan tovább tudsz majd lépni ezen, puszii :)

U.i: a blogírás egy egyetemi feladatunk része volt,melyet sikeresen teljesítettünk :)
süti beállítások módosítása