Körömápolás

 2014.04.13. 21:02

Következő posztunkban a körömápolás fortélyait mutatjuk be nektek. Azzal biztosan ti is egyetértetek, hogy az ápolt körmök nagyon fontosak, hiszen körmeink sok minden elárulnak egészségügyi is lelki állapotunkról.

A körömápolást pár lépésből Ti is könnyen elsajátíthatjátok. :)

Előkészületként szerezzétek be a következő eszközöket:

  • üveg körömreszelő ( ha ezzel nem rendelkeztek, akkor ideális lesz egy sima reszelő is)
  • körömpolírozó
  • bőrfeltoló
  • körömerősítő lakk (fiúk esetében ez nem szükséges :D )
  • 1 db citrom
  • egy tálka langyos, sós víz

 

Első lépésben áztassátok bele az ujjaitokat egy tálka langyos vízbe körülbelül 10 percig. Ezután már puhává válnak körmeitek, így azokkal a továbbiakban már könnyebben tudtok dolgozni.

2.lépésben dörzsöld meg ujjaidat egy félbevágott citrommal. Ez egy tökéletes módszer ahhoz, hogy körmeid a jövőben ne sárguljanak be.

3. lépés: a kívánt méretre és alakra formázd körmeidet a körömreszelő segítségével. Fontos, hogy ollót  csak abban az esetben használjatok, ha már túl hosszúak a körmeitek!

4.lépés: A bőrfeltoló segítségével toljátok fel a körmeiteken lévő bőrt és egy ollóval óvatosan vágjátok le azt. Figyeljetek arra, hogy az ollóval nehogy megsértsétek kezeteket, ha nem sikerült eltávolítani az összes bőrt, akkor használjátok tovább a bőrfeltoló eszközt.

5. lépés: Polírozzátok körmeiteket! A polírozóknál  már le van írva, hogy melyik felület mire való és milyen sorrendben kell alkalmazni azokat. Sok polírozó közül válogathattok manapság, vannak pár száz forintos polírozok is, egészen a több ezer forintosokig. Szerintünk érdemesebb egy kicsit több pénzt áldozni erre, mert egy minőségibb polírozó felülete nem kopik olyan könnyen, így azt több alkalommal is használhatjátok.

6.lépés: végül utolsó lépésben használjatok körömerősítőt, mely ápolja  körmeiteket és egy szép alapfényt is ad nekik. Ha színes lakkokat is használtok, akkor mindig figyeljetek arra, hogy előtte kenjetek fel egy alapozó lakkot is, hiszen a sötét körömlakkok átszínezik egy idő után a körmeiteket!!!

Reméljük tetszett mai posztunk is, és ismét segíthettünk Nektek!

Juci és Petra :)

Címkék: polírozás körömápolás férfi szépségápolás női szépségápolás

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegpraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr76011469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnnK 2014.05.11. 16:25:14

Just what i needed :)
süti beállítások módosítása