Pattanások ellen

 2014.05.02. 18:34

Sziasztok!

Mai posztunkat elsősorban a tiniknek szánjuk, hiszen leggyakrabban ebben a korban jelennek meg az arcbőrön a nem kívánatos pattanások.

Most leírunk nektek pár otthon is könnyen elkészíthető ecsetelős krémet, mellyel elősegíthetitek a pattanások gyors eltüntetését. :)

Szerecsendiós ecsetelő

Egy teáskanálnyi őrölt szerecsendiót keverj el ugyanekkora mennyiségű mézzel, majd az így kapott sűrű masszát kend fel a pattanásos felületre. 20 percig hagyd hatni a krémet, majd langyos vízzel öblítsd le.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szerecsendió különleges fűszerként ismert gyógykozmetikum, így ez egy ideális megoldás a kialakulóban lévő pattanások ellen.

Zsíros, gyulladt, pattanásos bőrre

A következő recept gyors, olcsó és hatásos megoldást nyújt a már említett bőrtípusra.

20 gramm élesztőt morzsolj el langyos tejbe és adj hozzá annyi reszelt uborkát, hogy egy sűrű masszát kapjál. Vigyed fel a keveréket a kezelendő felületre, majd 20 perc után dörzsöld át a bőrt az adott masszával. Végezetül langyos vízzel öblítsd le azt.

 

Ez egy igen hatásos keverék, hiszen az élesztő gyulladáscsökkentő hatással bír, az uborka nyugtatja a bőrt, a tej  pedig hűsít és hidratál is egyben.

Reméljük segíthettünk Nektek, hogy átvészeljétek ezeket a tinigondokat! ;)

Puszi: Juci és Petra :)

Címkék: tinik pattanásos bőr zsíros bőr férfi szépségápolás gyulladt bőr női szépségápolás tini gondok pattanások ellen

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegpraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr776093419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása